1342388613-kindangst.jpg 1336249569-header6.jpg 1336249569-header4.jpg 1336249569-header8.jpg 1336249652-header2.jpg 1342388613-vertrouwen.jpg 1532132904-huilen.jpg 1532132904-samen.jpg 1336249569-header9 1336249569-header3.jpg 1342388613-ouders.jpg 1342388613-kindvertrouwen.jpg 1361836840-samenwerken.jpg

Geesten en energieën

Geesten en energieën, ook wel entiteiten genoemd, zijn bijna altijd overleden personen. Wanneer deze na het overlijden niet de rust kunnen vinden om naar het licht te gaan kunnen ze, soms ongewild, problemen geven. Een aantal weet niet eens dat ze overleden zijn en proberen hun leven gewoon door te leven. Nu is niet elke entiteit een vervelende geest. Onze gids is ook een entiteit, een sterke energie. Een gids noemen we meestal geen geest omdat het woord geest een negatieve klank heeft.

Er zijn talloze verhalen over geesten die een aantal gemeenschappelijke kenmerken vertonen. Er wordt dan ook meestal gesproken over klopgeesten. Wat zijn die overeenkomsten?

  • De voorvallen zijn van een pesterig en soms vernielzuchtig karakter.
  • Bijna nooit veroorzaken ze lichamelijk letsel maar veel psychische.
  • Ze houden een aantal weken aan verdwijnen weer om na verloop van tijd weer terug te komen.
  • Ze zijn of plaats of persoonsverbonden. Nooit beide tegelijk.

Wat gebeurt er allemaal rond deze geesten of energieën

Het zijn vaak merkwaardige en onverklaarbare verschijnselen in huis, zoals knallen, gekraak, vreemde geuren, stemmen, meubelstukken die verplaatsen, dingen die van de muur vallen, lampen die aan en uit gaan of stuk springen, voorwerpen die steeds verdwijnen en verschijnen.

Nu moet men niet meteen achter elk geluidje wat er thuis is een geest zien. Apparaten welke temperatuurverschillen vertonen krijgen te maken met krimpende en uitzettende materialen. Denk daarbij aan een koelkast, televisie of computer.

Er zijn verschillende soorten van entiteiten.

  • Lage entiteiten.
  • Zoekende entiteiten.
  • Helpende entiteiten.

GhostHet meeste last hebben we van lage entiteiten. Dit zijn over het algemeen overleden personen die in hun leven het niet zo goed hebben gedaan. Ze zijn bang om naar het licht te gaan en hun verantwoordelijkheden te nemen. Om aan deze entiteiten te komen is minder moeilijk dan eraf te komen. Het beluisteren van bepaalde hardcore muziek, gebruik van verdovende middelen, spirituele spelletjes spelen maar ook simpel in een andere omgeving een negatieve entiteit opdoen. Je houdt ze vast zonder het zelf te weten en te willen. Lage entiteiten zijn pestkoppen die er genoegen in vinden je te misleiden, energie aftappen en te plagen. Hierdoor ontstaan vermoeidheid, prikkelbaarheid, nachtmerries. Niet moeilijk te begrijpen dat dit tot lichamelijke en geestelijke problemen kunnen leiden.

Vervelend is ook de zoekende of  de dolende entiteit. Deze is op zoek naar het licht maar kan het niet vinden. In sommige gevallen weten ze niet eens dat ze zijn overleden. Wat ze wel weten is dat ze personen moeten vinden die spiritueel open zijn, ook al weten ze dat vaak zelf niet eens, maar niet beschermd zijn. Ze hopen dat deze mensen ze kunnen helpen. In mijn praktijk heb ik zelfs meegemaakt dat deze entiteiten boos werden omdat ze niet geholpen  werden.

De liefste van de entiteiten zijn de helpende entiteiten. Overleden oma, opa, vader, moeder, broer, zus, noem maar op. Iemand die overleden is en dolgraag wil helpen. Ze proberen alles te doen om te helpen maar omdat ze de ervaring om te helpen (nog) niet hebben ontstaan er soms vervelende en hinderlijke situaties zonder dat ze dit willen.

Entiteiten verwijderen.